Mobil: +36-30-9402253 E-mail: flex92@t-online.hu

A Holmenkol már 90 éve a síelők szolgálatában áll. Waxait, tisztító szereit kiváló minősége és egyedülálló tulajdonságaiért sokan kedvelik. Termékeiket piacra kerülés előtt számos belső és külső vizsgáló intézmény teszteli.

Kulisszatitkok - mitől páratlan a Holmenkol waxok tesztelése?

2000-ben egy mérnökcsapat végigjárta a világ összes fontos sípályáját. Kanada, USA, Chile Argentína, Európa és Japán hegyeiben jártak, ahol más és más hóviszonyok uralkodnak. Szakmailag mindenhol más összetételű és szerkezetű hó hullik. Elsősorban a top versenyzők érdekeit vizsgálják, és az ezekből származó fejlesztéseket ültetik át a mindennapos használatba.

A waxok vizsgálata hasonlóképpen zajlik, mint egy F1-es csapatnál. Online internetes kapcsolat van a gyár és a teszt helyszíne között. A waxtesztnél egy adott meredekségű lejtőn egy 80kg-os sícipővel terhelt preparált lécet eresztenek le, miközben mérik a sebességét és a gyorsulását. Rögzítik a hó hőmérsékletét, a hó nedvességtartamát, a levegő páratartalmát és hőmérsékletét. Az adatokat továbbítják a laborba, ahol kikevernek különböző összetételű waxokat. Az elkészült receptet továbbítják a helyszínre, ahol ezt feldolgozzák és kezelik a tesztsít, majd újabb méréseket végeznek.

Olvasd tovább a cikket itt...

Ajánljuk Őket!

Orvosok

Kovács Gellért

Sport

Bozsik Anna

Telephely: 2040 Budaörs, Csata utca 8.

Tel/Fax: +36-23-414699

Mobil: +36-30-9402253

E-mail: flex92@t-online.hu

Adatvédelmi nyilatkozat